Neticami! Cik ilgi jūs patiesībā varat turēt dažādas zupas ledusskapī, lai tās būtu ne vien ēdamas, bet arī garšīgas

Atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tika izmantotas ēdienā, mainās arī derīguma termiņš.

Tāds ēdiens kā zupa, ļoti reti tiek apēsts vienā reizē – galu galā pagatavošana prasa laiku, vismaz produktu sagatavošanai. Tāpēc zupu parasti gatavo vairākām porcijām un uzglabā ledusskapī līdz vēlākai lietošanai. Tomēr ir svarīgi paturēt prātā derīguma termiņu.

Lai gan sabiedriskajā ēdināšanā nav ieteicams turēt zupu ilgāk par 18 stundām 2-5 grādu temperatūrā, to, cik ilgi var turēt zupu ledusskapī, ietekmē tādi faktori kā zupas veids un pagatavošanas tehnoloģija.

Dažādu sastāvdaļu zupas derīguma termiņš

Atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tika izmantotas ēdienā, mainās arī derīguma termiņš. Galu galā papildus tam, ka daži produkti noteiktā laika periodā zaudē garšu, daži arī ātrāk sabojāties – un izdalījušies toksīni var izraisīt nopietnas problēmas, kas ietekmēs fizisko labsajūtu, ja tiek lietota sabojāta zupa.

Svaigi kāposti zaudē savu garšu jau pēc 1 dienas, bet nūdeles un graudaugi kļūst želejveidīgi. Tas neietekmē kvalitāti, bet ēdiena garšu un izskatu gan.

Lasi vēl: Kādus stādus stādīt aprīlī: dārzeņu saraksts

Jebkurus svaigus garšaugus labāk uzreiz pievienot šķīvim – tie, tāpat kā kabači un rāceņi, ātri zaudē tekstūru. Zupu ar šādiem komponentiem var uzglabāt ledusskapī līdz 1 dienai.

Zupa ar piena produktu piedevu ir ātri bojājoša, labāk to ēst uzreiz, maksimālais uzglabāšanas laiks ir 3 stundas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Zupas ar vārītām olām, nūdelēm un ceptu vistu (piemēram, ramen) jāpatērē 24 stundu laikā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment